miércoles, diciembre 26, 2007

Mèxic

Quin gran pais!!!! podria enrotllar-me molt, però crec que lo millor és explicar-ho amb imatges i una petita introducció per situar al personal.
Primera parada: St. Cristóbal de las Casas. Una petita ciutat d'estil colonial amb molt encant en mig de l'estat de Chiapas. Bon menjar, mercadillo pels amants de les compres, molt bon ambient i un fred que pela.











Tot seguit, excursió pack al pur estil guiri. Primer cascada de Agua Azul, després cascada de Misol-Ha i per últim zona arqueològica de Palenque. Això sí, després toca tornar a l'hostal, 4 hores de tombs inacabables i un munt de “topes”, vaja túmuls!!! però ha valgut la pena.


Avui toca dia de relax i que millor que una excursió a cavall per visitar el poble indígena de San Juan Chamula, amb un bonic mercat a la plaça central o com li diuen ells “el Zocalo”. Aquí ens acomiadem del David i la Gemma que s'entornen a Guate. Nosaltres passarem una intensa nit al bus direcció a Oaxaca.

Oaxaca: bonica ciutat amb molta vida al carrer, amb mercat, mercadillo, botigues, concerts públics, menjar típic i molt per visitar. Quins pinçaments del cavall!!!

Ruta pels voltants de Oaxaca. Primer de tot una visita a la zona arqueològica de Mitla, paraula que significa “lugar de los muertos”. Després parada obligada a una fàbrica del licor típic, el Mezcal. Allà coneixem els personatges que el fabriquen de forma molt artesanal i la veritat és que són molt autèntics, crec que els agrada massa el Mezcal.
El Mezcal és un licor que fan amb la fermentació de l'agave, una mena de cactus. En tenen de molts tipus però el que més destaca és un amb un cuc a dins que li dóna un gust !!!
Per arrodonir el dia que millor que una visita a l'arbre milenari de Santa María del Tule i un dinar típic al seu mercat. Que bones estan les tlayudes!!

Avui pel matí, després d'una nit en bus i varis transbords d'allò més originals, llanxes, rancheras, microbus, etc. ens plantem a Chacahua. Un lloc paradisíac en mig d'una llaguna, rodejada de manglars i platges infinites per descobrir. Un destí perfecte per a fer una parada de 3 dies i carregar les piles.
A part de prendre el sol, dormir a l'amaca, gaudir dels licuados, banyar-nos i menjar com uns porcins, em visitat el manglar en canoa i ens hem sentit, com Indiana Jones en una de les seves aventurillas, també hem vist cocodrils en un centre de protecció on estan intentant regenerar l'espècie i hem alliberat tortugues al pacífic.

Toca moure campament i que millor que Puerto Esperanza, una cuitat de la costa amb platges guapíssimes i unes onades plenes de Gringos perfectes per surfejar.

Baixant per la costa visitem el poble de Ventanilla afincat al costat d'un manglar on ens porten amb canoa a veure cocodrils en el seu hàbitat natural. També veiem tortugues, aiguanes i tota mena d'aus.
La nit la pasarem a Mazunte ideal pels amants de la tranquil·litat, platges idíl·liques, bon menjar i molt bon ambient. M'agradaria quedar-me aquí però hem de tornar a Guate!!!


A partir d'aquí, un seguit de busos ens porten a Guate, aixo si, amb més d'una sorpresa pel camí... des d'aquí us dic que he aprés que és poc recomenable viatjar un dia 25 de desembre.

5 comentarios:

Natàlia dijo...

Ostres tu, quina enveja...sobretot això de les tortugues!!! Com m'agradaria ser-hi!!!!
Disfruteu per mi, ok??

Petonassos!!!!

Natàlia

dani dijo...

Bon any guacamoles!!!
Quines fotos més guapes! Sembleu molt relaxats.. mecatxisenlamar... sobretot a la amaca... quina enveja...
Quina vidorra de gringos que us esteu pegant!!

dani dijo...
Este comentario ha sido eliminado por el autor.
dani dijo...

jo vull que em porteu una tortugueta d'aquelles de colors!!!

xavi dijo...

no se si te la mereixes una tortugueta ??! a tu et portare un cocodrilo